Самохвалова, Лидия Прохоровна

Википедия деп сайттан
Перейти к навигации Перейти к поиску

Лидия Прохоровна Самохвалова (төр. 1928) — совет көдээ ажыл-агыйның мурнакчызы, Чкалова аттыг колхозтуң звено удуртукчузу Курдайского района Джамбулской области, Социалистиг Күш-ажылдың Маадыры (1949).

Намдары[эдер | вики-сөзүглелди эдер]

1928 чылда көдээ суур Чёрная Речка Алма-Атинского округа Казах АССР орус тараачын өг-бүлеге төрүттүнген.

Трудовую деятельность начала по окончанию восьми классов школы, дайын чылдарында, устроившись на работу Чкалова аттыг тус черниң колхозунче . Хову ажылы бригадазынга ажылдап эгелээн. 1945 чылдан возглавляла комсомольско-молодёжное звено по выращиванию табака, которое было одним из лучших в колхозе.

1948 чылда по результатам работы, звено сумело получить урожай табака сорт "Тык-кулак" 25,2 центнера с гектара на площади 3 гектара.

ССРЭ-ниң Дээди СовединиңПрезидиум 11 апрель 1949 чылдың Чарлыы-биле за получение высоких результатов в сельском хозяйстве и рекордные показатели в растениеводстве Лидия Прохоровна Самохваловага Социалистиг Күш-ажылдың Маадыры атты тывыскан Ленин ордени тыпсыры база «Серп биле Молот» медальдар.

Продолжала и дальше трудиться в сельском хозяйстве. Получала по 29 центнеров табака с гектара посевной площади[1]. 1963 чылда по состоянию здоровья перешла в садоводческую бригаду и работала в ней до выхода на заслуженный отдых.

Төрээн көдээ суурунга чурттап турган.

Шаңналдары[эдер | вики-сөзүглелди эдер]

Күш-ажылчы чедиишкиннер дээш шаңнаткан турган:

Демдеглелдер[эдер | вики-сөзүглелди эдер]

  1. 1,0 1,1 Сергей Кузоватов. Самохвалова Лидия Прохоровна (ru). Сайт «Герои страны». Хынааны 2020 Дөрт айның 12.

Чогаал[эдер | вики-сөзүглелди эдер]

  • Герои Социалистического труда - казахстанцы. Том 2. - Алма-Ата, 1969.

Шөлүглер[эдер | вики-сөзүглелди эдер]